Гена Събева е бизнес дама, предприемач и ментор с над 30 години професионален опит.  

Родена е на 16 януари 1971 година. През 1995-та завършва бакалавърска и магистърска степен по “Радио и телевизия” в Технически университет – София, а през 2011 г. завършва магистърска степен по “Интериорен дизайн” в Нов български университет.

Управляващ партньор е в семейната компания за управление на проекти в строителството „Събеви Груп“ и развива собствена франчайз марка „ВИТ – Борсата за матраци“, мисията на която е да помага на хората да останат в България и да работят за себе си, създавайки собствен бизнес. Инициатор и основен двигател е на иновативния за България проект за рециклиране на матраци „Рематрак“, като естествено продължение на развитие на „ВИТ – Борсата за матраци“.

През 2010 година Гена Събева основава Асоциация на интериорните дизайнери в България (АИДБ) и има голям принос в популяризирането на професията на интериорния дизайнер.  

От 2019 година е в управлението на „Българската търговско-промишлена палата” (БТПП) като член на Изпълнителния съвет. Основател и председател е на Съвет “Предприемачество и стартъп” при БТПП.

Гена Събева учредява Агенция за инвестиции в строителството (АИС) с цел пълното обслужване на български и чуждестранни инвеститори. Основател е на Сдружение на българските търговци, както и Business Lady Club „Женско предприемачество“, на който е председател до 2023г.

Инициатор и съорганизатор е на Менторска програма за жени предприемачи.  

През 2022 година Гена Събева основава и Фондация “За добрите примери в бизнеса”, чиято цел е да популяризира и подпомага развитието на малкия и среден бизнес в България. 

Гена Събева е организатор и на различни неформални събития.

Мисията на Гена Събева е да развива и подпомага предприемачеството в България. Тя е сред най-търсените и мотивиращи лектори, които са вдъхновявали стотици хора от сцените на събития като TEDxSerdikaWomen, Business Lady Excellence, Fuckup Nights Sofia и други, а през последните  две години вдъхновява и мотивира най-младите – учениците в разлинти училища в  страната. 

Гена Събева е щастливо омъжена и има три деца. Прекарването на стойностно време със семейството и приятелите, пътуванията и четенето на книги са заниманията, които я зареждат с много енергия и й позволяват да опознава по-добре себе си, другите хора и света. Гена е човек, който е в непрекъснато движение и е покорявала редица предизвикателни маршрути от Боянски водопад и Мусала до Килиманджаро и Хималаите. Споделя, че именно движението й помага да мисли, работи и да изгражда себе си по-добре. Оставя любопитството да я води, а то я е отвеждало до редица красиви кътчета по света. 

bg_BG