Бизнес вечеря с арменската общност и предприемачи по инициатива на Гена Събева

На 27 май 2024г., по инициатива на г-жа Гена Събева, се проведе среща с арменската общност в община Костинброд. Домакин на събитието бе Овик Аутомян – собственик на арменски ресторант „Аракс“ в гр. Костинброд.

Бизнес вечерята се организира под егидата на посланика на Република Армения в Република България Н. Пр. г-н Армен Едигарян и бе чудесна възможност за създаване на нови контакти и обмяна на идеи между представители на бизнеса от страна на двете държави.

На срещата присъстваха и лица от дипломатическия корпус на България и Армения, сред които г-н Размик Саргсян – съветник в Посолство на Република Армения, редакторът на вестник „Ереван“ в България, г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев – председател на Общинския съвет в Костинброд, предприемачи и творци.

Гостите имаха възможност да се запознаете с предприемачи от Армения и България и да разберете повече за възможностите за бизнес между двете страни, да обменят идеи и контакти и да се насладят на арменското кулинарно изкуство.

Повече за събитието прочетете на официалния сайт на Община Костинброд.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Двамата обмениха мнения, обсъдиха журналистически дейности за двете издания. Н.Пр. г-н Армен Едигарян- Извънреден и пълномощен посланик на Република Армения в Република България изтъкна добрите приятелски отношения между двете страни, добрите практики между областите с търговия и бизнес в Република Армения с други държави от Европа и разказа за културата на страната си, както и възможност за побратимяване между общини.

Посланик Едигарян заяви, че ежедневно между София и Ереван излитат препълнени самолети с граждани на двете държави, което ясно говори за добрите взаимоотношения между България и Армения. Г-н Младенов спомена в своето изказване, че Танцов клуб „Хоро“ към НЧ „Иван Вазов-1947“ ще гостува в Армения на Международен фестивал „Щастлива планета“ в град Цахкадзор в периода 13-20 юли 2024г. Кметът на община Костинброд заяви, че представителите на арменската общност в Костинброд се ползват с добро име в общината, развиват своята дейност и са своеобразен мост за сътрудничество между община Костинброд и арменски общини.

Гостите на форума бяха поканени от Посланика да гостуват в Армения, да разгледат столицата Ереван, да се запознаят с развитието и историята на страна. Представителите от община Костинброд заявиха своето желание за съдействие от Посолството за предприемане на действие за побратимяване между община Костинброд с арменска община. Община Костинброд активно развива своята международна дейност, като се стреми към побратимяване с други общини и изграждане на нови приятелски връзки с различни държави.

Този процес на побратимяване има за цел да насърчи културния обмен, икономическото сътрудничество и споделянето на добри практики в управлението на общинските дела. През последните години Костинброд установи партньорства с две общини в Република Италия и Република Унгария.

Тези побратимени общини са източник на нови възможности за развитие, съвместни проекти и инициативи в различни сфери, включително образование, култура, спорт и туризъм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BG