“Рематрак” бе отличен в категория Start-up на наградите Bright Awards – Be Green, Be Bio

Проектът за подготовка за повторна употреба и рециклиране на матраци „Рематрак“, който Гена Събева реализира и развива от 2022 година, бе отличен в категория START UP в първите по рода си в България Био/Натурални награди Be Green, Be Bio, които са част от традиционните призове Bright Awards. Статуетката връчи редакторката на информационна агенция Блиц Анелия Попова.

Официалната церемония по връчване на призовете се проведе на 1 юли в Ботаническата градина на Софийски университет. Събитието отличи най-успешните, най-иновативните и най-вдъхновяващите био и органик компании и марки в страната.

В продължение на месец медии и доволни клиенти номинираха различни брандове. От над 80 номинации журито имаше отговорността да избере 30, сред които бе и „Рематрак“.

„Рематрак“ е естествено продължение на дългогодишния опит и развитие на франчайз бранда „ВИТ – Борсата за матраци“. Стартира като „Демонстрационен проект за подготовка за повторна употреба и рециклиране на употребявани матраци“ с подкрепата на Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020“ и има мисията да се превърне в национален бизнес проект за решение на проблема с едрогабаритните битови отпадъци, в частност матраците като бъдат намалени до минимум чрез повторното им използване след обработка и чрез рециклиране. Вече работи и специализираната площадка за подготовка за повторна употреба и рециклиране на матраци в село Петърч, община Костинброд. Бенефициент на проекта е БИОКОМ ЕООД.

Bright Awards – Be Green, Be Bio се организират от Балканска Медийна Асоциация с подкрепата на повече от 20 медии и се проведе в подкрепа на жените с репродуктивни проблеми.

Повече за наградите и наградените компании вижте ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BG