Гена Събева удари звънеца на “Арена на дамския бизнес”

Съпредседателят на Съвет “Предприемачество и стартъп” към Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Гена Събева удари звънеца на “Арена на дамския бизнес” 2024.

Така започва всеки ден от менторската програма, а това е четвъртата, която завършваме.“, каза Гена Събева при откриването на форума.

Националният форум за женско предприемачество се проведе на 5 юни в Интер Експо Център.

Двадесет жени предприемачи, сред които и една бежанка от Афганистан, преминали Националната менторска програма 2024 г., представиха своите бизнес идеи пред инвеститори и финансови институции, за да потърсят развитие на бизнеса си чрез финансиране, партньорство, менторство или друг вид подкрепа. Жури от изявени предприемачи, председателствано от Гена Събева, отличи най-добрите, с най-висок рейтинг и подготвеност за реализация следните проекти.

Големият победител в четвъртото издание на „Арена на дамския бизнес“ 2024 е проектът „ЕХ,ЧЕ вкусно!” на Ваня Баракова.

“ЕХ,ЧЕ вкусно!” е семейна компания за производство и търговия на домашни хранителни продукти – качествени и здравословни, с по-висока трайност: сушени плодове, подправки и др. “ЕХ,ЧЕ вкусно!” използва естествени съставки, без излишни добавки. Приоритет е прецизният избор на висококачествени суровини, разработване на уникални рецепти, оптимизиране на производствения процес и използване на продукти чрез различни канали като местни пазари, онлайн платформи и магазини. Фокусът на компанията е върху качеството, българския вкус и създаването на устойчив бизнес.

На второ място бе класиран проектът „S3 – Super Simple Smoothie“ на Мария Колева.

S3 – Super Simple Smoothie е за хора, които искат да се хранят здравословно в забързаното ежедневие. Еднократни дози смути от прахообразни лиофилизирани плодове и зеленчуци, с дълготрайна годност и никакъв компромис с цялостното им съдържание.

Третото място си поделиха Мария Гинева, основател на оциално предприятие Работилничка „Бисквитките“, което осигурява заетост на 9 души със специални потребности, и Любов Кръстева, основател на Sparkroll – пространство, обединяващо хора от всякакви възрасти, които обичат кънките.

“Изборът беше изключително труден; имахме спор между мъже и жени, защото мислим много различно за бизнеса”, сподели Гена Събева при обявяването на резултатите.

Организатори, партньори и спонсори осигуриха 30 000 награден фон за участниците в Арена на дамския бизнес.

Илона Станева, директор Маркетинг и реклама във Fibank, член на журито и ментор в Национална менторска програма, обяви имената на дамите, които си поделят безвъзмездния град от 10 000 лева, осигурен от Fibank и Smart Lady. Това са Ваня Баракова и Мария Колева, които ще получат своите чекове на официална церемония в офиса на банковата институция.

Другата голяма награда връчи доц. д-р Георги Николов, директор на Института за следдипломна квалификация към УНСС и това е пълна стипендия за обучение в програмата „Приложно предприемачество“, която се провежда по инициатива на Съвет “Педприемачество и стартъп” в партньорство с УНСС. Стипендията бе дадена на младия пердприемач Елена Канева, с инженерно образование и богат опит в областта на информационните технологии, която разработва иновативен проект в бюти сферата и търси партньори и инвеститори, за да разгърне потенциала на Skin Bestie.

На форума бяха присъдени и раздадени още много награди от организаторите, менторите, журито и партньорите на програмата.

Национална менторска програма за жени предприемачи и „Арена на дамския бизнес“ се организират от Съвет „Предприемачество и стартъп“ към Българската търговско-промишлена палата, Менторите БГ, Фондация „ЗА добрите примери в бизнеса“ и социален акселератор „Дамска бизнес общност”, с подкрепата на Fibank, BPW-България, ООН за бежанците и др.

Събитието уважиха Екатерина Димитрова от Агенцията за бежанците на ООН, заместник-кметът на Столична община Иван Гойчев, с ресор “Дигитализация, иновации и икономическо развитие”, дамите посланици на Дамска бизнес общност и участнички в предишни години в менторската програма, предприемачи.

Паралелно с конкурсната програма по време на форума се проведе и съпъстваща програма с лекции и презентации с фоку обогатяване на предприемаческата култура, споделяне на опит и нови възможности, създаване на контакти и партньорства.

В рамките на съпъстващата програма Гена Събева, в качеството си на основател и визионер на франчайз модела ВИТ-Борсата за матраци, представи пред аудиторията предимствата на франчайзинга като старт на собствен бизнес. Тя разказа повече за франчайзинг модела, за възможностите, които дава и перспективите за развитие в България и акцентира на три ключови предимства: бърз старт, ниска инвестиция и професионална подкрепа и развитие.

Гена Събева сподели личния си опит в създаването и развитието на ВИТ-Борсата за матраци и Рематрак.

 

Още за форума “Арена на дамския бизнес” прочете тук:

БТА :: Удари звънецът на “Арена на дамския бизнес” в София (bta.bg)

“Арена на дамския бизнес” 2024 отличи иновативни проекти на жени предприемачи – Бизнес поща – Стара Загора І България І Новини Политика Култура Общество (nbp.bg)

Арена на дамския бизнес – Арена на дамския бизнес (mentorite.bg)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BG