Гена Събева представи пред НФСОР иновативни социални възможности за инвестиции

Гена Събева, предприемач и ментор, член на ИС на БТПП и председател на Съвет „Предприемачество и стартъп“ към БТПП, участва в Национален форум за социално отговорните работодатели „Социално отговорен бизнес. Приобщаваща заетост“.

Събитието се проведе на 15 ноември в София и се организира от Национален алианс за социална отговорност /НАСО/.

В рамките на събитието бяха обсъдени добри практики, полезни предложения и решения за осигуряване на по-добри условия, подкрепа за успешен бизнес, развитие на корпоративната социална отговорност, социалната икономика и приобщаваща заетост за хората с увреждания в България.

Във форума участваха представители на Народното събрание,  Министерството на труда и социалната политика, Министерството на икономиката и индустрията, ръководствата на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и на Икономическия и социален съвет, социално отговорни работодатели от корпоративния свят, представители на малкия и среден бизнес, социални предприятия и други.

В програмата бяха включени дискусии в няколко посоки: изграждане на устойчиви политики в областта на корпоративната социална отговорност, социалната икономика и приобщаваща заетост за хората с увреждания. практически аспекти, добри практики и решения от България  и Европа.

Националният форум на социално отговорните работодатели се откри от г-н Ивелин Георгиев, председател на НАСОР. В първата част на събитието се състоя дискусия на тема „Изграждане на устойчиви политики в областта на корпоративната социална отговорност, социалната икономика и приобщаваща заетост за хората с увреждания“, като участие взеха представителите на държавните институции. Обсъдиха се текущите дейности с цел промяна на политиките за заетост на хора с увреждания.

Във втората част на Форума участие взеха и представители на бизнеса, социални предприятия, неправителствени организации и др.

Гена Събева се включи с интересна за аудиторията тема, свързана с различните иновативни социални възможности за инвестиции: колективно инвестиране  в социалните предприятия и проекти със социално въздействие. Тя представи представи първата национална платформа за колективно финансиране на проекти със социално и екологично въздействие Patient Capital.

Крауфъндинг формата за алтернативно финансиране на стартиращи и иновативни предприятия – микро и МСП, които обикновено разчитат на малки инвестиции, е отлична възможност за набиране на средства за проекти със социален ефект.

Вдъхновители на проекта в подкрепа на социалното предприемачество са Даниела Пеева и Гена Събева. Ползвайки натрупания съвместен опит и експертиза на капиталовия пазар и отношенията с инвеститори, както и чрез достъпа им до интересни проекти, те ще създадат условия за финансиране на компании, които наистина създават не само измерима социална стойност, но и успяват да я превърнат в печеливш бизнес модел, работещ в полза на цялото общество.

Официалното представяне на лицензирания доставчик на услуги за колективно финансиране Пейшънт Кепитъл ООД, на екипа на платформата и членовете на Консултативния  съвет ще бъде на 1 декември 2023 г., от 14 ч. в Гранд Хотел София, Зала София. Ще бъдат представени и първите 5 проекта и техните създатели.

На събитието ще присъстват инвеститори, компании с интересни проекти, партньори, приятели и съмишленици. Моля, потвърдете своето участие до 29.11.2023 на  office@patientcapital.bg или на тел. 02/9882413.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BG