Гена Събева представи Дамска бизнес общност

Над 60 жени се събраха на първото от поредицата нетуъркинг събития „Вечери на жената предприемач“.

Събитието се проведе на 2 ноември 2023 г. в Български културен център, където всеки месец предстоят обещаващи срещи, разговори и партньорства.

Събитието откриха Гена Събева и Виктория Караабова-Стоянова, съпредседатели на Съвет “Предприемачество и стартъп” към БТПП и Фондация “ЗА добрите примери в бизнеса”, които са основни организатори на поредица инициативи с фокус образование, бизнес и женско предприемачество.

Гена Събева направи ретроспекция на инициативите, довели до сформирането на Дамска бизнес общност, сред които три успешни издания на Национална менторска програма за жени предприемачи и Арена на дамския бизнес, анонсира Менторска програма за жени предприемачи 2024 и Следдипломна квалификация “Приложно предприемачество” и други предстоящи проекти с фокус развитие на предприемачеството и устойчива бизнес среда.

Гена Събева отбеляза направленията, в които работят двете организации – Съвет “Предприемачество и стартъп” и Фондация “ЗА добрите примери в бизнеса”, а именно: образование, бизнес и женско предприемачество, като посочи какви реализирани проекти има за всяка от тях и какво предстои.

Акценти в изложението й бяха представянето на Дамска бизнес общност, която обединява предприемчиви дами, собственици на частен бизнес, както и оглавяващи предприемачески проекти или утвърдени професионалисти в корпоративния, административния и НПО сектор, както и Smart Lady – съвместен проект на Менторите БГ и Fibank, генерален спонсор на Национална менторска програма за жени предприемачи, който обединява ментори и жени, преминали през програмата през годините, предоставяйки им редица възможности за продължаващо общуване, ползотворни контакти и представяне на техния бизнес.

Гена Събева имаше удоволствието да представи и изпълнителния директор на общността – Росина Тодорова. Една изключителна жена, която макар да се развива професионално като маркетинг и PR специалист в една предимно мъжка сфера, а именно Столичен електротранспорт, познава добре силата на жените и на дамските обединения и пледира за тях.

Росина Тодорова е член на Women inTransport – EU Platform for Change на Европейския съвет, учредител на Национална платформа “Успешни жени”, член на WBAF Global Women Leaders Committee, Ментор за Cherie Blair Foundation for Women и председател на BPW България – The International Federation of Business and Professional Women (BPW International).

Ако и вие искате да бъдете част от Дамска бизнес общност,  заявете своето желание на info@mentorite.bg или се свържете с Росина Тодорова на тел. +35987 8785330.

Водещ на  „Вечери на жената предприемач“  бе Виктория Караабова-Стоянова. Тя представи менторите от Национална менторска програма за жени предприемачи и покани на сцената дами, завършили програмата, за да споделят за ползите от програмата за тях и техния бизнес.

Събитието завърши с приятен и ползотворен нетуъркинг. Галерия от снимки може да видите ТУК.

Следващата среща е на 5 декември, отново в Български културен център на ул. “Веслец” 13 в София. За да участвате в събитието, е необходима предварителна регистрация.

Очакваме ви в добро настроение, с идеи и желание за развитие.

„Вечери на жената предприемач“ са събития за обмяна на идеи и контакти, взаимна подкрепа, информираност и мотивация за започване, утвърждаване и надграждане на бизнес, за личностно развитие и израстване в бизнеса.
Организират се от Дамска бизнес общност, Менторите БГ, Фондация „ЗА добрите примери в бизнеса“ и Съвет „Предприемачество и стартъп“ към БТПП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BG