Гена Събева: На 20 години започнах бизнес. За мен предприемачеството е начин на живот

„Бях на 20 години, когато започнах бизнес. Имах възможността да живея в семейство, чиято първа работа след 1989-та година бе да започнат собствен бизнес. Аз видях примера и го последвах.

За мен предприемачеството е начин на живот. То е и начин на мислене. Правя го едновременно – мисля и действам. Но в крайна сметка предприемачеството е не много да го мислиш, а повече да го действаш.“

Това казва Гена Събева, предприемач и визионер – в епизод 27 на „Парите на предприемачите“ – аудио подкаст на консултантска компания Consendo.

Тя разказва за началото на своя път в бизнеса, за създаването на ВИТ-Борсата за матраци и развитието на франчайз бизнес модела, за дейността й като мотиватор и ментор в областта на женското предприемачество и ежеседмичните бизнес преходи в Бояна, които организира вече осем години.

„Аз избрах да подкрепям жените предприемачи, защото ги разбирам. Аз съм минала по този път и мога много лесно да си говоря с тях и да ги разбирам. Как ги подкрепям? С Менторската програма за жени предприемачи, която тази година се проведе за трети път. Целта е в тази програма да помогнем на дамите да стартират бизнес, с личните примери дамите ментори да помогнат и да подкрепят участничките. А през есента предстои да говорим по-усилено за Дамска бизнес общност.“

Какво още казва Гена Събева в отговор на въпросите на Димка Кънева чуйте тук:

Гена Събева – Не го мисли, действай! Това е предприемачеството! – YouTube

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BG