Гена Събева и Виктория Стоянова подписаха Меморандум за сътрудничество с УНСС

Гена Събева и Виктория Караабова-Стоянова, в качеството си на съпредседатели на Съвет „Предприемачество и стартъп“ към БТПП и съоснователи на Фондация „ЗА добрите примери в бизнеса“, подписаха с Университета за национално и световно стопанство /УНСС/ Меморандум за сътрудничество в подкрепа на българското предприемачество.

Подписите си под документа двете дами и ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров сложиха на 27 септември в сградата на университета, в присъствието на проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики на УНСС.

Меморандумът обхваща тристранно сътрудничество при подготовка и изпълнение на съвместни проекти, надграждащи  практическите умения, обучения в бакалавърски, магистърски и докторантски програми и следдипломни квалификационни курсове, в това число и менторски програми.

Трите страни ще обединят усилия и за провеждане на събития като академии, кръгли маси, бизнес форуми, тематични дискусионни срещи, експертни съвети, конференции по проблемите на икономическата обстановка в страната, бизнес развитието, предприемачеството, стимулиране на развитието на младежко, студентско и стартъп предприемачество, представляващи взаимен интерес.

„Стартираме нашата съвместна дейност с УНСС със самочувствието и опита от реализацията на множество обучителни и консултантски инициативи в полза на бизнеса. Нашите организации с подкрепата на учените, специалистите и експертите от УНСС със сигурност ще направим още една значима стъпка по пътя на създаването на адекватна и стабилна бизнес и предприемаческа среда в България”, каза Виктория Караабова-Стоянова.

“Ние считаме, че можем да работим заедно с УНСС за провеждане на следдипломни квалификации, като в тях няма да се ограничаваме само до жените, а ще дадем възможност на всички желаещи да се включат в курсовете“. – допълни Гена Събева.

От своя страна проф. д-р Димитър Димитров отбеляза: „Това, което вашите организации правят може да бъде много полезно за нашите студенти като пример, опит и споделяне на добри практики по отношение на предприемачеството, защото искаме да дадем на младите хора вход към реалния бизнес и те да бъдат предприемачи още в студентските си години. Политиката на УНСС е да развива тясно сътрудничество с бизнеса  и да сближава обучението с практиката.“

Още по темата прочетете ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BG