БТВ постави Гена Събева сред предприемачите у нас с решения за екологията

БТВ постави Гена Събева, управител на фирма Биоком ЕООД, която разработва иновативния за България и Европа проект за рециклиране на матраци – Рематрак, сред предприемачите у нас, чиито бизнес поставя решенията на проблемите на екологията на по-високо ниво.

В ерата на все по-голям скептицизъм и недоверие, ESG ефективността на публичния и частния сектор е изправена пред голямо предизвикателство. Потребители, акционери, инвеститори, служители и по-широки групи заинтересовани страни ще продължат да повишават нивата си на изпълнение на новата директива. А клиентите влагат парите си там, където присъстват и ценностите им.

Според данни от ESG доклада на PwC за годината над 60% от хората базират своите покупки на устойчивостта и етичните критерии и това нараства с 10% всяка година. През 2024 г. очакванията са много повече корпорации и организации да увеличат ESG амбициите си, посочва в своя публикация Полина Пенчева от TV Бизнес Новините: Възходът на екологията в бизнеса: Трима български предприемачи с рецепта срещу замърсяването.

През миналата година медията посети площадката за рециклиране на матраци в село Петърч и показа възможностите, които дава Рематкар, а с тях и решенията за по-чиста околна среда.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BG